Cardio Nefro

022556_PICTO_cardionefro

Nefrologie of nierziekte.

Onze nieren hebben vele functies maar als de nieren falen, volgt er een opstapeling van vocht en afvalstoffen in het lichaam. De bloeddruk geraakt ontregeld. Er kan bloedarmoede ontstaan door een verminderde aanmaak van hormoon EPO (eythropoëtine) en botontkalking door een ontregelde opname van calcium. Uiteindelijk zal het bloed verzuren.

 

Voor de behandeling van veel nierziekten is een aangepast dieet nodig:

  • Chronische nierinsufficiëntie:
    • Eiwitbeperking want eiwitten produceren veel afvalstoffen zoals ureum
    • Voldoende calorieën
    • Natriumbeperking bij een te hoge bloeddruk
    • Vetten: beperking verzadigde vetten omwille van de verhoogde kans op hart- en vaatziekten
    • Kaliumbeperking omwille van het verhoogde risico op hartritmestoornissen en harstilstand
    • Fosforbeperking omwille van mogelijke botontkalking
  • Hypertensie:
    • Een verhoogde bloeddruk of hypertensie wordt vaak veroorzaakt door een te hoge natriuminname.
    • Een natriumbeperking betekent niet alleen een beperkt gebruik van keukenzout, maar ook het vermijden van zéér natriumrijke voedingsmiddelen.

Producten

Voor de dieetbehandeling van nefrologie heeft Revogan een ruim assortiment producten zonder toevoeging van zout (zeer laag natriumgehalte = 40 mg Na/100 g, natriumarm = 120 mg Na/100 g), met minder zout (verlaagd zoutgehalte = 25 % minder zout), met minder vet (verlaagd vetgehalte = 30 % minder vet, vetarm = 3 g vet/100 g of 1,5 g vet/100 ml) en eiwitarm.

Er is keuze uit diverse soorten charcuterie en vleeswaren, kaas, soep- en sauspoeders, visconserven, specerijen, etc…

Cardiologie behandelt cardio-vasculaire aandoeningen of hart- en vaatziekten.

Hartziekten zijn in de westerse wereld nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak bij volwassen. Cardiologen behandelen mensen met een hartinfarct, ritmestoornissen, hartklepafwijkingen en hartfalen. Naast de behandeling van hartklachten, worden er ook preventief patiënten behandeld met zogenaamde ‘risicofactoren’, zoals een te hoge cholesterol of een hoge bloeddruk.

zout

1 gram (=1000mg) keukenzout (=natriumchloride) bevat 400 mg natrium,

We eten gemiddeld wel 10 gram zout per dag. Ons lichaam heeft maar 1 – 3 gram zout (400 – 1200 mg natrium) per dag nodig. We gebruiken dus vijf keer zoveel zout dan ons lichaam nodig heeft.  Bij hartfalen mag u maximaal 6 gram zout (2400 mg natrium) per dag.

vocht

Het lichaam heeft normaal genoeg aan 1500 tot 2000 ml vocht per dag (water, soep, koffie, thee, …)

Bij hartfalen is dat best maximum 1500 ml/dag= ongeveer 10 glazen vocht per dag.

Door de verslechterde pompkracht van uw hart, houden de nieren natrium en vocht vast. Door minder zout te gebruiken en ook de hoeveelheid vocht te minderen, wordt het hart minder belast.

Producten

Voor de dieetbehandeling van cardio-vasculaire aandoeningen heeft Revogan een ruim assortiment producten zonder toevoeging van zout (zeer laag natriumgehalte = 40 mg Na/100 g, natriumarm = 120 mg Na/100 g), met minder zout (verlaagd zoutgehalte = 25 % minder zout) of met minder vet (verlaagd vetgehalte = 30 % minder vet, vetarm = 3 g vet/100 g of 1,5 g vet/100 ml).

Er is keuze uit diverse soorten charcuterie en vleeswaren, kaas, soep- en sauspoeders, visconserven, specerijen, etc…

Dossiers

Klik hier door naar het dossier “Natriumarm“.

Services

022556_PICTO_cardionefro

Nefrologie of nierziekte.

Onze nieren hebben vele functies maar als de nieren falen, volgt er een opstapeling van vocht en afvalstoffen in het lichaam. De bloeddruk geraakt ontregeld. Er kan bloedarmoede ontstaan door een verminderde aanmaak van hormoon EPO (eythropoëtine) en botontkalking door een ontregelde opname van calcium. Uiteindelijk zal het bloed verzuren.

 

Voor de behandeling van veel nierziekten is een aangepast dieet nodig:

  • Chronische nierinsufficiëntie:
    • Eiwitbeperking want eiwitten produceren veel afvalstoffen zoals ureum
    • Voldoende calorieën
    • Natriumbeperking bij een te hoge bloeddruk
    • Vetten: beperking verzadigde vetten omwille van de verhoogde kans op hart- en vaatziekten
    • Kaliumbeperking omwille van het verhoogde risico op hartritmestoornissen en harstilstand
    • Fosforbeperking omwille van mogelijke botontkalking
  • Hypertensie:
    • Een verhoogde bloeddruk of hypertensie wordt vaak veroorzaakt door een te hoge natriuminname.
    • Een natriumbeperking betekent niet alleen een beperkt gebruik van keukenzout, maar ook het vermijden van zéér natriumrijke voedingsmiddelen.

Producten

Voor de dieetbehandeling van nefrologie heeft Revogan een ruim assortiment producten zonder toevoeging van zout (zeer laag natriumgehalte = 40 mg Na/100 g, natriumarm = 120 mg Na/100 g), met minder zout (verlaagd zoutgehalte = 25 % minder zout), met minder vet (verlaagd vetgehalte = 30 % minder vet, vetarm = 3 g vet/100 g of 1,5 g vet/100 ml) en eiwitarm.

Er is keuze uit diverse soorten charcuterie en vleeswaren, kaas, soep- en sauspoeders, visconserven, specerijen, etc…

Cardiologie behandelt cardio-vasculaire aandoeningen of hart- en vaatziekten.

Hartziekten zijn in de westerse wereld nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak bij volwassen. Cardiologen behandelen mensen met een hartinfarct, ritmestoornissen, hartklepafwijkingen en hartfalen. Naast de behandeling van hartklachten, worden er ook preventief patiënten behandeld met zogenaamde ‘risicofactoren’, zoals een te hoge cholesterol of een hoge bloeddruk.

zout

1 gram (=1000mg) keukenzout (=natriumchloride) bevat 400 mg natrium,

We eten gemiddeld wel 10 gram zout per dag. Ons lichaam heeft maar 1 – 3 gram zout (400 – 1200 mg natrium) per dag nodig. We gebruiken dus vijf keer zoveel zout dan ons lichaam nodig heeft.  Bij hartfalen mag u maximaal 6 gram zout (2400 mg natrium) per dag.

vocht

Het lichaam heeft normaal genoeg aan 1500 tot 2000 ml vocht per dag (water, soep, koffie, thee, …)

Bij hartfalen is dat best maximum 1500 ml/dag= ongeveer 10 glazen vocht per dag.

Door de verslechterde pompkracht van uw hart, houden de nieren natrium en vocht vast. Door minder zout te gebruiken en ook de hoeveelheid vocht te minderen, wordt het hart minder belast.

Producten

Voor de dieetbehandeling van cardio-vasculaire aandoeningen heeft Revogan een ruim assortiment producten zonder toevoeging van zout (zeer laag natriumgehalte = 40 mg Na/100 g, natriumarm = 120 mg Na/100 g), met minder zout (verlaagd zoutgehalte = 25 % minder zout) of met minder vet (verlaagd vetgehalte = 30 % minder vet, vetarm = 3 g vet/100 g of 1,5 g vet/100 ml).

Er is keuze uit diverse soorten charcuterie en vleeswaren, kaas, soep- en sauspoeders, visconserven, specerijen, etc…

Dossiers

Klik hier door naar het dossier “Natriumarm“.

Verkooppunten