sauzenenvinaigrettes

Honingrecepten – Sauzen en vinaigrettes

Posted on 11 december 2014

Meng 1 soeplepel Melapi honing en 1 soeplepel boter samen met wat peper en zout in een warme pan. Giet dit botersausje over de warme groenten en het vlees in de wok.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Melapi honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • eiwit van 1 ei
  • zout

Werkwijze

Meng de honing en de mosterd met de olijfolie. Klop daar het stijfgeslagen eiwit door. Snuifje zout toevoegen volgens smaak.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van 1 cm
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Melapi honing
  • 3 eetlepels sherry
  • kruidnagelpoeder
  • Provençaalse kruiden

Werkwijze

Plet het lookteentje (zonder het bittere pitje) en meng dit met het fijngesneden gemberstukje. Voeg daarbij de honing, sojasaus, sherry, kruidnagelpoeder en de Provençaalse kruiden.

Goed mengen. Laat daarin het vlees (zoals kippenboutjes of varkensribbetjes) minstens een paar uur marineren. Strijk ze tijdens het bakken ook nog eens flink in.

honingmarinade

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 el Melapi honing
  • 2 el Armagnac
  • 1 halve citroen
  • tuinkruiden

Werkwijze

Vermeng de zonnebloemolie met de wijnazijn. Voeg daarbij de mosterd, de honing en de Armagnac. Verder nog het sap van de halve citroen en de versgehakte tuinkruiden. Dit is een uitstekende marinade voor vlees en gevogelte.

honingvinaigraitte

Ingrediënten

  • 1 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 uitje
  • 1 el Melapi honing
  • 3 el zonnebloem-olie
  • 1 el wijnazijn

Werkwijze

Plet het teentje knoflook (zonder het pitje) en snipper het uitje. Meng het met de mosterd en de honing. Flink omroeren en al kloppend de zonnebloemolie en wijnazijn toevoegen.