Honingrecepten – Voorgerechten

Posted on 11 december 2014

Ingrediënten

  • 1 tonijnfilet
  • 2 eetlepels mosterd

droge marinade:

  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • ½ eetlepel cayenneper
  • 1 eetlepel zwarte peper gemalen
  • 2 tenen look, geperst
  •  3 eetlepels gedroogde uisnippers
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  •  ½ theelepel zout
  •  olijfolie

 dressing:

  • 60ml Balsamico-azijn
  • 200g vloeibare Melapi honing
  • kruidensalade:
  • kervel
  • bieslook
  • dille
  • veldsla
  • citroen
  • peper en zout

Werkwijze

Wrijf de tonijnfilet in met mosterd.

Droge marinade: Meng alle ingrediënten voor de droge marinade. Doe het mengsel op een groot bord of dienblad en rol de tonijnfilet hier stevig door zodat alle kanten bedekt zijn. Bak de filet in een hete pan in olijfolie tot alle kanten goed gekleurd zijn. Omwikkel de filet met plastic folie en leg voor het serveren een ½ uur in de vriezer. Snij de carpaccio in niet te flinterdunne plakken en werk af met gewenste garnituur.

Dressing: verwarm de honing (niet koken) en meng met

de balsamico. Laat afkoelen.

Serveer met kruidensalade.

Ingrediënten

  • 150 g scampi’s
  • 100 g kalfsgehakt
  • eiwit van 1 ei
  • peper en zout
  • 4 hardgekookte kwarteleitjes
  • 2 sneetjes peperkoek
  • Melapi honing
  • sojasaus
  • ketchup
  • harissa (of paprikapoeder)

Werkwijze

Pel de scampi, verwijder het darmkanaaltje en maal ze fijn samen met het mager kalfsgehakt, peper en zout en wat eiwit. Vorm hiervan balletjes rond de hardgekookte kwarteleitjes en wentel ze in het fijngemalen vers peperkoekkruim (zoals een kroket). Frituur de balletjes op 160°C tot ze bovendrijven. Leg ze op vetabsorberend papier. Serveer ze met een sausje van ketchup, harissa, honing en sojasaus.