Aangepaste voeding met creativiteit voor meer comfort

Posted on 11 december 2014

Ontbijt

pannenkoek met confituur

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 30 g Findus pannenkoeken (1 stuks)
  • 10 g confituur zonder stukjes

Werkwijze

  • Laat het pannenkoekje ontdooien.
  • Smeer de confituur over de pannenkoek.

Opmerkingen

  • De confituur kan vervangen worden door de fruitpuree van Findus.
  • Bind de puree met Revogan Clear instant verdikkingsmiddel tot de gewenste dikte.
koffie

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 26 g Revogan instant graanvlokken HP koffie
  • 200 ml volle melk

Werkwijze

  • Mix of meng de graanvlokken met de warme of lauwe melk.
  • Serveer warm of lauw.

Tussendoor

smoothie
natuur
Print

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 50 g Findus puree framboos
  • 1 el revogan graanvlokken natuur
  • Kristalsuiker volgens smaak
  • 1 el Inpulse
  • 150 ml natuuryoghurt, zonder stukjes

Werkwijze

  • Mix alle ingrediënten goed.
  • Serveer koud.

Middagmaal

vissoep tomaat

– 1 portie van 1,25 dl –

Ingrediënten

  • 35 g Findus kabeljauwpuree
  • 90g Findus soep en sausbasis
  • 1 el tomatenpuree
  • kruiden
  • Garnalenextract (geconcentreerde puree)

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten en warm al roerend op.
  • Breng op smaak.
  • Serveer eventueel met een toefje room

– 1 portie van 1,25 dl –

Ingrediënten

  • 35 g Findus erwtenpuree
  • 90g Findus soep en sausbasis
  • Findus gebakken spek
  • kruiden

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten en warm al roerend op.
  • Breng op smaak.
  • Serveer met reepjes gebakken spek
kip met rijst
kip met rijst

– 1 portie van 1,25 dl –

Ingrediënten

  • 80 g Findus rijsttimbaal (1 stuk)
  • 80 g Findus blokjes kiptimbaal
  • 150 ml currysaus
  • kruiden

Werkwijze

  • Verwarm de timbalen in de steamer of microgolf.
  • Breng op smaak.
  • Maak een klassieke gladde currysaus of maak een saus met de Findus soep en sausbasis

– 1 portie van 1,25 dl –

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • 100 ml karnemelk
  • 24 g Inpulse
  • 2 eieren
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • Klontje boter
  • Peper, zout, nootmuskaat

Werkwijze

  • Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  • Meng de karnemelk, het Inpulse poeder en de kruiden en breng aan de kook.
  • Stamp hierin de gekookte aardappelen tot een smeuïge massa (voeg desnoods nog karnemelk en eventueel een klontje boter toe)
  • Kook de eieren
  • Serveer de karnemelkpuree met de gekookte eieren en de garnalen

Avondmaal

asperge
slik - instant verdikkingsmiddel

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 25 g Findus puree groene asperges
  • 25 g Findus basis soep en saus
  • Snuifje peper en zout
  • Kruiden en bouillonpoeder
  • 1 maatlepel Revogan instant verdikkingsmiddel Clear 200g
  • Italiën vinaigrette Vandemoortele

Werkwijze

  • Verwarm de puree en de basis voor soep.
  • Breng op smaak met de kruiden en het bouillonpoeder.
  • Voeg vervolgens het instant verdikkingsmiddel Clear toe en roer goed met een vork of klopper.
  • Giet het mengsel in een vorm naar keuze en plaats het in de koelkast om af te koelen.
  • Serveer koud op een bodempje vinaigrette
4669
slik - instant verdikkingsmiddel

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 25 g Findus puree zalm
  • 25 g Findus basis soep en saus
  • Snuifje peper en zout
  • Kruiden en bouillonpoeder
  • 1 maatlepel Revogan instant verdikkingsmiddel Clear 200g
  • Italiën vinaigrette Vandemoortele
  • Peterseli

Werkwijze

  • Verwarm de puree en de basis voor soep.
  • Breng op smaak met de kruiden en het bouillonpoeder.
  • Voeg vervolgens het instant verdikkingsmiddel Clear toe en roer goed met een vork of klopper.
  • Giet het mengsel in een vorm naar keuze en plaats het in de koelkast om af te koelen.
  • Serveer koud eventueel op een bodempje vinaigrette, al of niet verder afgewerkt met andere kruiden naar keuze
  • Bestrooi met peterseli

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 200 g aardappelpuree
  • 25 g Findus vispuree
  • 50g Findus basis soep en saus
  • Snuifje peper en zout
  • 1 Findus vistimbaal
  • 1 Findus zalmtimbaal

Werkwijze

  • Maak de aardappelpuree
  • Maak de vissaus met de vispuree en de soep en saus basis
  • Neem een ovenschotel en leg daarin de puree en de timbalen.
  • Overgiet met de vissaus.
  • Bak af in de oven.
slik - instant roomdessert

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 30 g Revogan instant roomdessert vanille
  • 100 ml volle melk

Werkwijze

  • Verwarm de melk en meng met het poeder.
  • Klop krachtig tot een gladde structuur.
  • Plaats 4u in de koelkast.

Laatavond snack

5694
natuur

– voor 1 persoon –

Ingrediënten

  • 70 g Findus mangopuree
  • 130 ml halfvolle melk
  • 2 el Revogan graanvlokken
  • 1 el suiker

Werkwijze

  • Mix alle ingrediënten.
  • Serveer koud.